Szüksége van a gyermekeknek immunrendszer támogatásra?

Te is megfigyelted már, hogy van olyan gyerek, aki szinte minden héten, minden hónapban hiányzik egy két napot az óvódából, iskolából, más pedig szinte soha? Elgondolkodtál már azon, hogy mi lehet ennek az oka?

Szent-Györgyi Albert gondolata jól leírja ezt:

Nem lehet általában azt mondani, hogy jó és rossz környezet, mert ha egy halat kiveszek a vízből és kiteszem a legszebb fűre, az annak nem jó környezet. De ha egy nyulat beteszek a tengerbe, az neki nem lesz jó körrnyezet. Szóval nincs jó és rossz környezet, csak az a jó, amihez hozzá vagyunk "szabva".

Vannak gyerekek, akik jobban viselik a csoport kihívásait, vannak, akik kevésbé. Ettől függetlenül előbb-utóbb minden gyermeknek integrálódnia kell valamilyen csoportba. Így előbb vagy utóbb hozzá kell “szabni” őt is olyan környezethez, ahol nem csak az otthoni ingerek érik a szervezetét. Vannak akik immunrendszere könnyebben alkalkazkodik a nagyobb igénybevételhez, vannak akiké kevésbé. Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa az esetleges fertőző betegségek ellen. Létezik veleszületett immunitás, és szerzett.

A kiegyensúlyozott táplálkozás, elegendő alvás, és a kevés stressz segít az immunrendszernek jól működni. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a gyermek nem fogyaszt annyi zöldséget, és gyűmölcsöt, ami megfelelően biztosítaná a kiegyensúlyozott táplálkozás által szükséges vitaminok mennyiségét, minőségét. Manapság a felgyorsult életből adódóan az is előfordul, hogy egy gyermek például nem tud elegendő alvást biztosítani a szervezete számára.

Szent-Györgyi Albert szerint: “A vitamin olyan anyag, ami akkor okoz betegséget, ha nem esszük meg.” Nyílván nem állíthatjuk, hogy egy vitamin, vagy táplálékkiegészítő gyógyít, vagy akár egészségesen tart, de el kell ismerni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a szervezetnek szüksége lehet külső segítségre az optimális működéshez. Ilyen esetekben érdemes vitaminokat, táplálékkiegészítőket adni a gyermekeknek is.

Szülőként pontosan tudom, hogy mennyire nehéz elfogadtatni egy-egy új ízt a gyermekekkel. Ennél már csak egy-egy vitamint nehezebb elfogadtatni velük. Több édesanyától hallottam már ezt. Magam is sokáig kerestem a megfelelő megoldást, de a folyékony vitaminok, táplálékkiegészítők esetén még az is előfordul, hogy alkohol alapú, amit érthető okokból nem szívesen adnék a kisgyermekemnek. Nemrég viszont találtam egy optimális megoldást, amit könnyen be tudok illeszteni a kislányom étrendjébe.

A Vitaking magyar cég is tisztában van azzal, hogy mekkora igény van folyékony, alkohol mentes táplálékkiegészítőkre, így kifejlesztett egy méz alapú termékcsaládot, ami könnyíti a gyerkek vitaminfogyasztását.

3 termék van a palettán:

Propolisz Szirup Méhpempővel 100ml-es kiszerelésben. Ez a termék kasvirág kivonatot, méhpempőt, propoliszt, C-vitamint és cinket tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő mézzel édesítve. Kifejezetten segíti a szervezet működését a tavaszi, vagy őszi, megfázásosabb időszakban.

Multivitamin Szirup Méhpempővel 100ml. Ez a szirup A, B, C, D és E vitaminokat tartalmaz, valamint cinket, és méhpempőt. Jó megoldás, ha táplálékkiegészítőt keres gyermekének.

Lándzsás Útifű Szirup 150ml. Ez a készítmény egy különleges, gyógynövénykivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő lándzsás útifűvel, kamillával, és kakukkfűvel. Támogatja a légzőszervek egészségét, nyugtató a torok és a mellkas számára, hozzájárul a mellkas és a torok jólétéhez, hozzájárul a friss lehelethez is, és jó a légzőrendszer és / vagy a torok számára.

Ebből személyesen teszteltük már a propolisz és munlivitamin szirupot, és sikerrel átment az ízlés teszten. Jó szívvel ajánlom gyermekeknek, és felnőtteknek egyaránt.

Blog

Kategóriák

Hasznos információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

Írj nekünk